Srečanje trgovcev, gostincev in podjetnikov ter načrti za leto 2020

Srečanje trgovcev, gostincev in podjetnikov ter načrti za leto 2020

Včeraj, v torek, 14. januarja 2020, so se v prostorih KIKŠatrterja zbrali ponudniki mestnega jedra Kamnika (trgovci, gostinci in podjetniki), ki so s svojim zavzetim delom tudi lanski december pokazali, da jim za naš Kamnik ni vseeno. Na javno povabilo, organizirano v soorganizaciji Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik in Občine Kamnik, se je odzvalo 14 ponudnikov, ki so skupaj prijavili 36 projektov. Na tem mestu smo se jim zahvalili za doprinos k pestrosti dogajanja v Pravljičnem Kamniku: Zvečer v mesto 2019, kljub temu, da se nekateri podjetniki niso odzvali na omenjeno povabilo, pa so ravno tako z nami tako ali drugače konstruktivno sodelovali. In tudi njim je šla zahvala.

Ker je za uspešnost bodočih projektov nujna analiza preteklih, so se tako na včerajšnjem srečanju pogovarjali ravno o dobrih primerih in o tem, kako v naše mestno jedro privabiti čim večje število tistih, ki bodo podprli njihovo delovanje. Na podlagi priporočil, opažanj in pomislekov smo že v preteklosti naredili nekaj korakov v pravo smer, zato smo se odločili, da s takšnimi dogodki, kot je bil včerajšnji, stremimo tudi v prihodnje. Analiza dogajanja je bila temeljita, vsebovala je analizo dogodkov, okrasitve in izgleda mesta po lokacijah, uspešnosti z vidika financ in možnosti za izboljšave. Dotaknili so se tudi načrtov za leto 2020. Na koncu so se strinjali, da le če se bomo med seboj poslušali in usklajevali, bomo lahko sledili skupni viziji, ki bo prinesla koristi tako vam ponudnikom kot občankam in občanom ter vsem, ki delamo na razvoju starega mestnega jedra.

Zbranim so se pridružili tudi župan Matej Slapar, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar, višji svetovalec za pospeševanje gospodarskega razvoja Luka Svetec in direktor Kulturnega društva Priden možic Goran Završnik.