Vsako leto 27. septembra se pod okriljem Svetovne turistične organizacije (UNWTO) po vsem svetu praznuje svetovni dan turizma. Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo na ta dan organiziral brezplačno vodenje po Kamniku. Poleg tega pa bo od 9. do 18. ure odprta tudi kapela na Malem gradu, vstop bo brezplačen. Od 9. do 11. ure ter od 16. do 18. ure pa bo Mali grad obiskala tudi kamniška Veronika.

Brezplačno vodenje se bo začelo ob 16.30 uri izpred TIC točke na Glavnem trgu 2. Vodenju pa se lahko priključite tudi kasneje. Skupina bo predvidoma ob 17.30 na Malem gradu (ura je okvirna in lahko odstopa).

Posebno akcijo na ta dan pripravljajo tudi v Termah Snovik, kjer bo v okviru Kluba Zdravja v Restavraciji Potočka v Termah Snovik potekala predstavitev Kneippovih naukov in zeliščna delavnica. Ob 10.30 bo potekala predstavitev Kneippovih naukov z naslovom Osnove evropske naravne medicine – kneippanje, ob 11.00 pa izdelava naravnega mila z zelišči.

27. september je bil za svetovni dan turizma razglašen 1980, predstavlja pa dan sprejema statuta UNWTO, pomeni pa tudi konec glavne turistične sezone na severni polobli in začetek na južni. Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik sicer na letošnjo zimsko sezono gledajo z optimizmom.

Več na: http://www.visitkamnik.com/sl/novice/kaj-na-svetovni-dan-turizma-pripravljajo-turisticni-ponudniki-v-kamniku